Nieuwe uitdaging

Vandaag 27 november  ga ik mijn website officieel online zetten. Dat is best een hele stap.

Ten eerste omdat je niet zomaar een website maak. Dankzij goede hulp van een vriend is de basis neer gezet, maar het zelf aankleden van zo’n website moet je toch echt zelf doen. Wanneer is het dan echt goed genoeg. Vinden mensen het wel mooi, trekt de website hun aan. Ja, eens moet je de sprong wagen Maar vandaag is het dan zover.

Ten tweede is het spannend of mensen mij gaan vinden als fotograaf. Door mijn opleiding afscheid fotografie ben ik er klaar voor. Een opleiding waar je veel over je zelf leert maar vooral hoe je mensen iets moois kan bieden tijdens en na het verlies van hun dierbare.

Maar ook de aspecten van rouw en verdriet. Communicatie is een ook onderdeel van de opleiding. Ik vind het heel mooi dat ik deze opleiding mag volgen samen met andere cursisten.  Waar we met een deel een mastermind groep vormen en elkaars ervaringen mee uitwisselen en delen.

Voor het examen gaan we met deze groep een “fake” uitvaart in scene zetten.  Dit moet van het begin tot het eind kloppen. Het regelen van crematorium, kist, uitvaartbegeleider, bloemen, muziek tot figuranten toe. Het mooie is dat we alles kunnen bespreken met elkaar om tot een goed eindresultaat te komen. Fijn om met zo’n fijn en plezierige groep te mogen samen te werken.

Vandaag is bijzonder. Bijzonder dat ik mijn website vandaag mag publiceren, een opleiding afscheid fotografie mag doen en hopen dat ik in de toekomst ook veel mensen dankbaar mag maken met een mooie herinnering na het verlies van hun dierbare. Tijdens deze emotionele periode zal je veel dingen ontgaan en vergeten. Wat zal het dan mooi zijn dat je later nog eens terug kunt kijken najaar het afscheid van u dierbare.